Toon achtergrond

Historie


‘Maandagavond treffen de makelaars elkaar in Frascatie bij een kopje koffie’ Uit de Telegraaf van 19 januari 1974
‘Maandagavond treffen de makelaars elkaar in Frascatie bij een kopje koffie’ Uit de Telegraaf van 19 januari 1974

Gebroeders Boendermaker is opgericht op 1 mei 1885 door de drie broers Boendermaker: Cornelis (bouwondernemer), Pieter (makelaar o.g.) en Albertus (huisschilder).

Generaties lang is het kantoor overgegaan van vader op zoon. Sinds januari 2004 wordt de directie gevoerd door Coen P. Boendermaker, makelaar o.g. rmt, als jongste tak in de opvolging.

Het kantoorpand aan de Nassaukade ademd de sfeer van vroeger tijden. Boekenkasten vol kasboeken, veilingoverzichten en weekhurenregisters in ouderwetse handschriften tonen de geschiedenis van de Amsterdamse makelaardij van 1885 tot heden. Een geschiedenis waarvan het geslacht Boendermaker een belangrijk deel uitmaakt. Het kantoor gaat met haar tijd mee en maakt tegenwoordig gebruik van de modernste middelen.

“Pieter Boendermaker Azn., gouden ketting op vest, scherpe blik achter brilleglazen, niet wars van een sigaartje, heeft zijn bureau als werkterrein. Meer dan tweeduizend huurbedragen verschijnen periodiek in de dikke boeken, een administratieve traditie, die afwijkt van het gangbare.” - Spiegel van Onroerend Goed, Kluwer (1977).